🔴معرفی سربازان جنگ اقتصادی علیه ایران
◀️ از خانواده مدلل چه میدانید؟! -قسمت اول: چه شد که شاخکهای فسادستیز نسبت به این خانواده حساس شد-
📸 ydac.ir/v1i8h
🔰 انتشار گزارش دیوان محاسبات کل کشور از تفریغ بودجه ۱۳۹۷ و اعلام بلاتکلیفی ۴.۸ میلیارد تومان از دلارهای دولتیِ ۴۲۰۰تومانی واگذار شده به واردکنندگان، یک بار دیگر زخم تصمیم و سیاست اشتباه «قیمتگذاری دستوری» ارز را تازه کرد.
🔸 حالا به گزارش دیوان محاسبات از تفریغ بودجه ۱۳۹۷ که محل مناقشه دولت و بانک مرکزی شد، از مجموع ۳۱.۴ میلیارد دلار ارز واگذار شده به واردکنندگان، معادل ۱۵.۳ درصد آن تا میانه آذر ۱۳۹۸ بلاتکلیف بودند؛ به این معنا که مابهازای این ارز، کالایی به ایران وارد نشده و اصل ارز واگذار شده نیز به بانکهای عامل بازنگشته بود.
⁉️ اما این ارزهای به قیمت دولتی در اختیار چه کسانی قرار گرفتند؟ گیرندگان عمده این ارزها چه شرکتها و افرادی بودند؟ یکی از این گیرندگان عمده، شرکتهای مربوط به خانواده «مدلل» بود. اما چه شد که در میان دریافتکنندگان ارز رانتی، نام مدللها در خرداد ۱۳۹۸ به رسانهها راه یافت؟
🔘 نام خانواده مدلل یکبار در تیر ۱۳۹۷ مطرح شد؛ در پرسشی که «جواد کریمی قدوسی»، نماینده مشهد از «محمود حجتی»، وزیر وقت جهادکشاورزی در صحن علنی مجلس پرسید. پرسش درباره شرایط انحصاری در بازار خوراک طیور و زیرپا گذاشته شدن قانون «ضدانحصار» از سوی شرکت آقای «م» بود. در بخشی از پاسخهای محمود حجتی، معلوم شد که شرکتهای خانواده مدلل در سالهایی حدود ۴۵ درصد از کل حجم عملیات ذرت در ایران را در اختیار داشتهاند!
🔹 یکبار دیگر هم موضوع از توییت «محمود صادقی»، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی آغاز شد. او در واکنش به مخالفت آیتالله ناصر مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان با حضور زنان در استادیومهای ورزشی، در توئیتی ایشان را به دروغ متهم به ارتباط با مدللها کرد، آدرس غلط داد و نوشت: «خوب است جناب ایشان درباره بدهیهای کلان معوق جناب مدلل به بانک سرمایه هم توضیح بدهند!»
▫️پس از آن توییت بود که این شبهه بالا گرفت که «سامان مدلل»، داماد آیتالله مکارم شیرازی است. دفتر آیتالله، ارتباط سبب و نسبی با مدلل را تکذیب کرد و در بیانیه بیت این مرجع تقلید شیعیان در قم تاکید شد: «نه یک سهم از کارخانهای در اختیار آیتالله العظمی مکارم شیرازی است و نه یک گرم شکر.» پس از آن، محمود صادقی، طبق معمول که ابتدا تهمتی را به دروغ روانه رسانهها میکنند، تشویش ذهنی ایجاد میکنند و سپش یک عذرخواهی کوچک میکنند، در توییت دیگری گفت: «نامبرده -سامان مدلل- هیچگونه رابطه مالی یا نسبتی با ایشان ندارد.»
▪️اما اینها بار نخستین نبود که نام مدللها به رسانهها راه مییافت. «احمد توکلی»، نماینده وقت مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۲ با نامهنگاری به مقامهای دولتی، از امتیاز ویژهای سخن گفت که منحصرا به تاجر و شرکتی خاص برای انجام واردات کالاهای اساسی واگذار شده بود. به طوریکه هزینههای واردات را برای این شرکت، ارزان و آسانتر از رقبا میکرد تا عملا دیگر واردکنندگان از این بازار کنار گذاشته شوند. رانتی که احمد توکلی دربارهاش سخن میگفت و به ادعای خود او، پیرامون آن با بسیاری از مقامهای دولتی نامهنگاری کرده بود، با نام «رانت ۶۵۰ میلیون یورویی» معروف شد.
🔺 بعدها در نامهای که احمد توکلی به «علی لاریجانی»، رییس مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۳ نوشت، مشخص شد آن رانت در اختیار شرکتی به نام «سپید استوار آسیا» قرار گرفته است. در آن نامه ارسالی توکلی به رییس مجلس، به نظر سازمان بازرسی کل کشور نیز اشاره شده بود: «تخصیص ارز به شکل ویژه از هالک بانک ترکیه به شرکتهای مدلل، فاقد توجیه است.»
🔻 توکلی، نماینده تهران همان زمان با اشاره به افزایش تدریجی سهم این تاجر خاص از بازار خوراك دام گفته بود: «این تاجر در سال۱۳۹۱، ۲۰ درصد از بازار خوراك دام كشور را در اختیار داشت كه این رقم در سال ۱۳۹۲، ۴۰ درصد شده و این وضعیت نشان دهنده انحصار است.»
🔍 پینوشت: در تصویر، سامان مدلل را در کنار عباس آخوندی -عضو تیم انتخاباتی میرحسین موسوی و وزیر سابق دولت روحانی- میبینید.
📎 ادامه دارد...
#سربازان_جنگ_اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱
@currency_war